Aktuellt

Förra helgen, 26-27 augusti, var vi på Tröndelags hundefestival. Ronja slog till med ett CERT på lördagen.

Idag har vi varit på SKK:s internationella utställning i Svenstavik. Ronja fick VG. Inte precis vad vi hoppades på, men så är det ibland. Vi har som tur är precis samma fina hund med oss hem igen.

Emma och jag tog med oss Ronja och reste till Eskilstuna. Vi bodde första natten på hotell och ställde ut Ronja på SvTEK:s utställning i Vilsta. Fint utställningsområde som vi gillar. Som vanligt tog Ronja allt med ro, ny stad, folk överallt, hundar överallt, det bekommer inte henne ett dugg. Hon fick fin kritik med EXC CK ÖT2 R-CERT....

Emma och jag var på två utställningar i helgen, 3-4 juni. Norska terrierklubben på lördag och Norska kennelklubben på söndag. Ronja är en klippa, tar allt med ro, oavsett hur stökigt det är runtomkring. Det syns inte på våra bilder, men det händer mycket runt omkring med så många hundar på samma plats.

Förra helgen, 27-28 maj, körde Emma och jag många mil i bil, Östersund-Piteå, det är lite drygt 50 mil enkel resa. Vad gör man inte för att kunna ställa ut sina hundar? Det är långt precis överallt härifrån, så vi siktar in oss på utställningar där vi iallafall kan få ställa ut i två dagar. Några gånger per säsong iallafall....

mar. 16

Valpar!

Spännande planer! Nu hoppas vi på valpar i sommar. Läs mer här.

I år var vi bortresta på semester och kom hem på julafton. Emma var hundvakt och självklart hade hon fixat julfotot. Flickorna börjar bli rutinerade, jag undrar vad de blir mutade med?

Hurra! Ett kvalificerande resultat till i rally fortsättning idag. Nu kan vi lägga till titeln RLDF i Almas stamtavla. En rolig, men väldigt lång dag på tävling idag. Vi fick vänta nån timme till start. Bana A, 76 poäng, jag gick på fel sida en kona på ett ställe (frestelsen), då passade Alma på att nosa lite på frestelsen. Det...

Idag samarbetade vi fint. Alma var pigg och glad och vi slog till med en 99 poängs-runda. Jag som var tveksam om vi verkligen är redo för fortsättningsklassen. Andra banan fick vi också ihop ett kvalificerande resultat, 81 poäng.

Vilken härlig helg i Norge. Dubbelutställning och Ronja fick bedömning av två olika domare. Hon fick EXC CK 2:a bästa tik och CERT på lördagen. På söndagen fick hon EXC. Vi är så glada över vår härliga prinsessa som skötte sig finfint hela helgen.

Idag har vi varit till Svenstavik på SKK:s utställning. Ronja fick EXC CK och 3:e bästa tik med toppenkritik. Ronja är väl värd att slappa under älsklingsgardinen och tar det med ro att hon kammat hem ännu en rosa rosett.

I helgen fick Ronja vår hela uppmärksamhet. Vi lämnade Alma och Vera hemma hos Anders och åkte till Piteå och Torneå med Ronja. Ronjas första gång i öppen klass och vi är så nöjda med henne. Hon fick VG i Piteå och EXC CK och 4:a i öppen klass i Torneå.