Första utställningen på länge - Eskilstuna

17.07.2021

Äntligen kan vi åka på utställning igen! Emma och jag packade bilen full med utrustning och alla tre hundarna. Första gången jag ställde ut alla hundarna på samma utställning. En svettig historia i 30 graders värme och strålande sol. Fin plats med bra boende i en stuga, men jag lovar att det var varmt i stugan. 

Först ut var Ronja, Coredogs Killer Queen. Första utställningen för henne i stark konkurrens med bl.a. sin egen syster Molly. Juniorklass och båda fick fin kritik med EXC och Molly fick CK och blev bästa junior. Så roligt att träffa matte Ebba och se syskonen tillsammans. Ronja trodde det var en "nosa efter godis tävling", så vi har en del att träna på till nästa gång.

Ronja (t h) med syrran Molly
Ronja (t h) med syrran Molly

En kort vattenpaus för mig och sen var det dags för Alma, Wilmris Goodness Of Love, även hon i stark konkurrens med bl.a. sin egen syster Elza. Alma skötte sig utmärkt trots att hon varit på så få utställningar och fick fin kritik med EXC i öppen klass. Så roligt att träffa uppfödare Anne och Almas syster Elza och mamma Selma. 

Mamma Selma i mitten med döttrarna Elza och Alma
Mamma Selma i mitten med döttrarna Elza och Alma

Ny vattenpaus och sist ut var Vera, Cameron Rock Me Wild, nu första gången i veteranklass eftersom hon hunnit bli 8 år. Det var bara två tikar i veteranklass men så roligt att det var två systrar som båda fick CK och syrran tog dessutom hem tikklassen och blev bästa tik och BIM och slutligen även BIS Veteran. Vera fick finfin kritik och var sen även med i uppfödargrupp för kennel Cameron.

Hur sammanfattar vi det här? Vi körde 120 mil tur och retur, sov i stekhet stuga, åt hämtmat och drack massor med vatten. Vi har de absolut sötaste, snällaste och bästa hundarna som alla tre fick finfin kritik och som dessutom har helt fantastiska systrar!