Nyheter

Nu när vi har en valpkull skriver jag mest i valpbloggen, så titta gärna in där för att se hur valpar har det hos oss. Här kommer iallafall några av de senaste dagarnas hundratals bilder. De är ju så söta och utvecklas enormt snabbt från hjälplösa små nyfödda valpar till valpar som både hör och ser och brottas!

Under några veckor har jag gått en distansutbildning hos SKK. Alltid roligt att lära sig lite mer!

Igår natt föddes valparna! Ronja förberedde sig hela dagen (flåsade, skakade, bäddade) och mellan 00:45 och 03:05 kom alla 5 underverken. Det blev 2 tikar och 3 hanar. De vägde mellan 245 och 280 gr. Såååååå fiiiiiiiina.

Förra helgen, 26-27 augusti, var vi på Tröndelags hundefestival. Ronja slog till med ett CERT på lördagen.

Idag har vi varit på SKK:s internationella utställning i Svenstavik. Ronja fick VG. Inte precis vad vi hoppades på, men så är det ibland. Vi har som tur är precis samma fina hund med oss hem igen.

Emma och jag tog med oss Ronja och reste till Eskilstuna. Vi bodde första natten på hotell och ställde ut Ronja på SvTEK:s utställning i Vilsta. Fint utställningsområde som vi gillar. Som vanligt tog Ronja allt med ro, ny stad, folk överallt, hundar överallt, det bekommer inte henne ett dugg. Hon fick fin kritik med EXC CK ÖT2 R-CERT....

Emma och jag var på två utställningar i helgen, 3-4 juni. Norska terrierklubben på lördag och Norska kennelklubben på söndag. Ronja är en klippa, tar allt med ro, oavsett hur stökigt det är runtomkring. Det syns inte på våra bilder, men det händer mycket runt omkring med så många hundar på samma plats.

Förra helgen, 27-28 maj, körde Emma och jag många mil i bil, Östersund-Piteå, det är lite drygt 50 mil enkel resa. Vad gör man inte för att kunna ställa ut sina hundar? Det är långt precis överallt härifrån, så vi siktar in oss på utställningar där vi iallafall kan få ställa ut i två dagar. Några gånger per säsong iallafall....

mar. 16

Valpar!

Spännande planer! Nu hoppas vi på valpar i sommar. Läs mer här.

I år var vi bortresta på semester och kom hem på julafton. Emma var hundvakt och självklart hade hon fixat julfotot. Flickorna börjar bli rutinerade, jag undrar vad de blir mutade med?

Hurra! Ett kvalificerande resultat till i rally fortsättning idag. Nu kan vi lägga till titeln RLDF i Almas stamtavla. En rolig, men väldigt lång dag på tävling idag. Vi fick vänta nån timme till start. Bana A, 76 poäng, jag gick på fel sida en kona på ett ställe (frestelsen), då passade Alma på att nosa lite på frestelsen. Det...