Ronja fick CERT - hurra!

03.09.2023

Förra helgen, 26-27 augusti, var vi på Tröndelags hundefestival. Ronja slog till med ett CERT på lördagen. 

Anders och jag åkte hemifrån 04:50 och var på plats på utställningen i bra tid. Fick åka en omväg på sådär en halvtimme eftersom vägen var avstängd pga. ett vägras i Norge, det har ju regnat och regnat i sommar.

Ronja skötte sig som vanligt finfint och fick fin kritik med CERT. Nu fattas ett cert för att hon ska bli norsk champion, så nu måste vi planera in några utställningar i Norge nästa sommar också. 

Efter utställningen gjorde vi lite sightseeing i Trondheim och var ute och åt middag. Vi kunde sitta på utomhusservering till 21:00 på kvällen, det var 19 grader varmt! Vilken otrolig tur, med tanke på det omväxlande vädret vi haft i sommar. Ronja charmade personalen och en och annan gäst. Fick egen vattenskål, vilket uppskattades eftersom vi hade promenerat runt en stund innan. Jag och Anders åt en fantastiskt god fiskrätt och efterrätt. Dit vill vi gå igen!

Dag två på hundefestivalen skulle vi nog ha stannat kvar i sängen. Ronja fick regnkappan på och ville bara lägga sig igen. På utställningen, som tack och lov var inomhus, var allt som vanligt i början. Ronja sprang fint i ringen, men när domaren ville känna och klämma på henne fick hon nog och sina tänder ville hon inte visa. Jättesnäll förstås, men backade och försökte sticka tillbaka till Anders som tittade på. Jag och Ronja samlade iallafall ihop oss och avslutade vår stund i ringen som den glada fina hund hon är. Hon fick väldigt bra kritik (välvinklad, fina rörelser och päls) och jag fick "Lovely presentation" trots allt. Det tar vi med oss till nästa utställning och jag tänker att det här var en parentes, hon var helt enkelt inte på humör och fick för sig nåt om just den här domaren. Hon var inte ensam om att göra samma sak, men kändes förstås väldigt trist.