Nyheter

Hurra! Ett kvalificerande resultat till i rally fortsättning idag. Nu kan vi lägga till titeln RLDF i Almas stamtavla. En rolig, men väldigt lång dag på tävling idag. Vi fick vänta nån timme till start. Bana A, 76 poäng, jag gick på fel sida en kona på ett ställe (frestelsen), då passade Alma på att nosa lite på frestelsen. Det...

Idag samarbetade vi fint. Alma var pigg och glad och vi slog till med en 99 poängs-runda. Jag som var tveksam om vi verkligen är redo för fortsättningsklassen. Andra banan fick vi också ihop ett kvalificerande resultat, 81 poäng.

Vilken härlig helg i Norge. Dubbelutställning och Ronja fick bedömning av två olika domare. Hon fick EXC CK 2:a bästa tik och CERT på lördagen. På söndagen fick hon EXC. Vi är så glada över vår härliga prinsessa som skötte sig finfint hela helgen.

Idag har vi varit till Svenstavik på SKK:s utställning. Ronja fick EXC CK och 3:e bästa tik med toppenkritik. Ronja är väl värd att slappa under älsklingsgardinen och tar det med ro att hon kammat hem ännu en rosa rosett.

I helgen fick Ronja vår hela uppmärksamhet. Vi lämnade Alma och Vera hemma hos Anders och åkte till Piteå och Torneå med Ronja. Ronjas första gång i öppen klass och vi är så nöjda med henne. Hon fick VG i Piteå och EXC CK och 4:a i öppen klass i Torneå.

Alma och jag har tävlat på riktigt. "Vår"-storsjöhoppet i Brunflo, en iskall tillställning med 5 grader och blåst. Tre rundor, vi diskade oss på alla tre. Alma blev av någon anledning rädd att hoppa genom däcket på vår senaste träning inför tävlingen och det satt fortfarande i. Jag oroade mig mest för slalom men det fixade hon bra, det...

I helgen var vi på utställning i Baggböle, Njurunda. Första gången för Ronja på inomhusutställning. Ronja var så duktig även om hon var lite loj pga. löp. På terrierklubbens utställning på lördagen fick hon EXC CK och blev 2:a i sin klass. Dagen efter på Norrlands Guld gick det ännu bättre och Ronja vann sin klass med EXC CK och...

Rolig tävling idag. Första banan 86 poäng och en 3:e plats. Bronsmedalj till Alma❤️ Andra banan lite många förarfel så vi slutade på 65 poäng.

Hurra! Idag var vi till Strömsund på rallytävling. Det gick så bra att jag inte tror det är sant. Vi fick hela 97 poäng av 100. Alma blev 3:a, så nu fick vi testa prispallen också. Det bästa av allt - ny titel RLD N. Vilken dag, så roligt!

Alma och jag har tränat agility och rallylydnad, men jag tänkte inte riktigt att vi skulle tävla. Vet inte riktigt hur det gick till, men nu har vi iallafall tagit steget ut på tävling. Vi har anmält oss till Ragunda, Strömsund och Ånge. Tre olika rallytävlingar nu i höst.

Som vanligt väldigt trevligt i Drängsmark. Emma och jag kom fram sent fredag kväll och satte upp vårt utställningstält i mörkret, för att slippa göra det på morgonen innan utställningen. Vi ställde ut alla tre hundarna. Alla tre fick EXC, men Alma glänste lite extra och fick CK.

Äntligen kan vi åka på utställning igen! Emma och jag packade bilen full med utrustning och alla tre hundarna. Första gången jag ställde ut alla hundarna på samma utställning. En svettig historia i 30 graders värme och strålande sol. Fin plats med bra boende i en stuga, men jag lovar att det var varmt i stugan.